Audi Q8 Sportback e-tron

Sverigepremiär för Q8 Sportback e-tron

Audi fortsätter elbilsoffensiven och lanserar nu uppföljaren till Audi e-tron. Den 3-5:e februari är det Sverigepremiär för Audi Q8 Sportback e-tron på elbilsmässan eCarExpo. Längre räckvidd och ännu snabbare laddning är några av nyheterna hos den populära suven. Sverigepremiär blir det även under båtmässan i Göteborg den 3-12 februari, där Audi Q8 Sportback e-tron visas upp bland alla nyheter för sjölivet.

Audi e-tron var pionjären i Audis omställning mot eldrift och har tillverkats i över 160.000 exemplar sedan den presenterades för första gången 2018. Nu är det dags för uppföljaren som har dubbel Sverigepremiär och visas upp både på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm och båtmässan i Göteborg till helgen.

Nya Audi Q8 e-tron bygger vidare på framgångarna för modellen och bjuder bland annat på optimerat drivkoncept, högre laddningsprestanda, högre batterikapacitet och längre räckvidd med upp till 60 mil för Audi Q8 Sportback 55 e-tron enligt WLTP.

Audi-Q8-Sportback-e-tro

Utöver Audi Q8 Sportback e-tron kommer även elbilarna Audi RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron och Audi grandsphere concept att visas i Audi-montern på eCarExpo. Besökarna kommer även att kunna provköra Q8 Sportback e-tron samt e-tron GT på plats under elbilsmässan.

Audi är en ledande tillverkare av elektriska bilar med en mångsidig portfölj av högkvalitativa elbilar. Deras modeller omfattar lätta hybridbilar till fullständigt eldrivna bilar med lång räckvidd. Audi e-tron är deras första fullständigt elektriska SUV, med en räckvidd på upp till 357 km per laddning. Audi e-tron GT är en sportbil med en elektrisk motor som levererar hög prestanda med minimalt utsläpp. Båda dessa modeller har en hög nivå av tekniska funktioner och komfort, inklusive avancerade säkerhetsfunktioner, infotainment-system och bekvämligheter. Audi fortsätter att investera i utvecklingen av elektriska bilar och strävar efter att erbjuda en av de mest attraktiva och högteknologiska elbilsparkerna på marknaden.